fbpx

Anmeldelser

OKTOBER 2019

Vi synes det har været en fantastisk og veltilrettelagt tur. Den bedste evaluering du kan få fra Niels er, at han allerede har bestilt den næste tur.😀 PIA

OKTOBER 2019

Om turen “Mandela og vandring” Vi blev taget med fra hytte til slot. Vi kom til at opleve et land, der godt nok har haft en Mandela, men hvor forholdene imellem sorte og hvide i mine øjne stadig er skævt. Noget andet vigtigt var, at høre den unge guide forsvare sit liv i de små landsbyer på sletten imod udryddelse af kulturen, den kultur vi som “rige hvide” synes er meget primitiv. Med hvilken ret kan vi have den mening? Tænk at kæmpe imod mineselskabet fra Australien og hotelkæder. Det er vidunderligt at indtage en lille del af et stort land med vandrestøvler. At komme ud på lange grus/sten veje, som for en dansker nærmest er helt utænkelig dårlige. At bo skønne steder med udsigt til dyr, hav og flod. At køre sammen med en dygtig chauffør/rejseleder. Jeg var super tilfreds med alle de forskellige typer overnatning. Hytten i Xolobeni var måske en af de største oplevelser, det er bare så godt for os forkælede danskere at opleve en helt anden måde at leve på. At se alle de glade smil fra både børn og voksne. Primitivt, men under ordnede forhold. Alle guider var dygtige og vidende på hver deres måde. At opleve en sort afrikaner, der bare kan finde vej ad en nærmest usynlig sti, at kunne finde en omvej, at kunne fortælle om planter og dyr. At tale med en hvid indfødt guide, der er så glad for sit land og gerne vil fortælle om de oprindelige beboere og kan køre på sten op af et bjerg. Jeg var ikke utryg en eneste gang på turen. Alle de steder vi boede var udvalgt med omhu bag hegn eller langt ude i naturen.

BIRGITTE

27. OKTOBER 2019

Vi er lige kommet hjem fra en tur med aktiv ferie / Lene som var omkring Durban og i Mandela fodspor. (Turen “Mandela og Vandring”) Det var en fantastisk spændende oplevelse, både på det kulturelle, natur og menneskelige plan. Indkvarteringen har været med forskellige antal “stjerner” fra 4 stjerne B&B til en god madras i en lerhytte, fælles soverum, og med lokum i et skur. Selvom jeg har beskrevet hytten i Xolobeni sådan, var standarden under ordnede forhold. Husværten gjorde alt for at overholde de hygiejniske principper, der var vand til håndvask, maden var veltilberedt og smagte godt, maden var kogt godt igennem. Deres hjemmebagt majsbrød var super. Ingen fik dårlige maver. Vil du opleve afrikansk landsbyliv, så kan det varmt anbefales at tage på denne tur. Vandreturen dertil var også fantastisk. Et af de andre steder hvor vi boede, MTENTU LODGE havde jeg googlet inde vi tog afsted og tænkte hm…… det har vist ikke mange stjerner. Af os fik det mange stjerner, stedet var specielt bygget, lå fantastisk der udstrålede en hjertevarme fra alle der arbejde der , maden her var også veltilberedt og smagte rigtigt godt . Der vil vi gerne vende tilbage til. Med Lene som guide følte vi os også rigtig trygge, vi fornemmede/oplevede at hun med sit venlige rolige sind kunne agere i kulturen. Selv hendes kørsel i venstre side var vi helt trygge ved. Vi havde lokale guider med på nogle af turene. Vi var trygge i deres selskab. De havde stor viden, som de gerne ville dele med os, og de havde et fantastisk humør. Vi kar kun mødt venlige mennesker. Ingen på turen fik stjålet noget. Så afhold dig ikke fra disse ture, fordi du måske hører historier om kriminalitet. Vi har følt os helt trygge. Vi kan varmt anbefale at rejse til Sydafrika med Aktiv Ferie Sydafrika. Turen var så spændende at vi tager en tur til i 2020.

NIELS OG PIA

OKTOBER 2016

“Fantastisk rejse – alting fungerede fint” 25 dages rejse til Syd-Afrika. Spændende, anderledes, kørsel i venstre side, og vennene spurgte om det ikke var lidt farligt. Der var mange ting vi tænkte på på vej i flyet til Johannesburg. Vi har oplevet et land med store kontraster, fattigdom, rigdom, naturoplevelser, men ikke mindst talrige positive mennesker. Mødte mange syd-afrikanere som meget gerne ville snakke, fortælle om det land de på mange områder er stolte af. Mere åbne end den typiske dansker. Alting fungerede med reservationer med mere. Maden er ypperlig, T-bones på 500 gram til 75 kr på restaurant. Og så kunne man glæde sig over vinen, 15 kr for et glas god rødvin. Jeg kan varmt anbefale at tage afsted på egen hånd i lejet bil. Man skal dog være glad for at køre bil, vi nåede tæt på 4000 km. Færdselsreglerne og kørsel i venstre side giver ikke anledning til problemer. HELMER HANSEN 10. OKTOBER 2016 Min datter og jeg har i september været i Sydafrika. Maraton i Cape Town var det første, vi fik øje på via lidt reklame fra Lene. Maraton i Cape Town var en super oplevelse. For mig helt utroligt at opleve at før starten kl 7 om morgenen sang alle – jeg tror det var nationalsangen – fantastisk stemning. Lene var behjælpelig med tilmelding og arrangerede også, at der blev taget fotos under løbet, så oplevelsen kunne foreviges. Lene foreslog i sit oplæg hotelophold, men vi valgte at bo på mindre steder. Små lejligheder eller B&B. Det fortrød vi bestemt ikke – værterne de forskellige steder var ualmindeligt hjælpsomme og venlige omkring ture i områder og andet. Alle indkvarteringer var rigtig dejlige steder i smuk natur. Der manglede intet og alt var tip top. Efter løbet Hjemmefra var vi godt forberedt på mulighederne. Lene have arrangeret vores lille rundrejse og var kommet med input til seværdigheder og aktiviteter de forskellige steder. Vi kom rundt i området Cape Town – Noordhoek – Franschhoek – Hermanus i en bil – billeje havde Lene også arrangeret for os. Venstrekørsel lader sig gøre, selv om man ikke har prøvet det før og er lidt bekymret for om det går.. ☺ Dejlige ture havde vi til bl.a. Table Mountain, Kap det gode håb, Chapmans peak, vinområdet i Franschhoek, som er så flot samt Hermanus, hvor vi så hvaler og delfiner. Lene kendte til de forskellige områder og kunne anbefale os de bedste muligheder. Vi havde lidt udfordringer først på vores tur i Cape Town, men Lene hjalp – også efterfølgende – med de ændringer, der kom som følge heraf. Det var meget værd for os – langt hjemmefra. Halvanden uge havde vi – det var dejligt og Sydafrika er så smukt. Vi må vende tilbage og Lene har helt sikkert gode forslag til flere oplevelser.

KIRSTEN TILSTED