fbpx

Kør-selv i Sydafrika

Udsigt fra Silvermine af Paul Scott, flickr.com
Kør selv i smukt sydafrikansk landskab af Paul Scott, flickr.com

Kør-selv i Sydafrika er ferie, hvor du har den ultimative frihed. Du kan gøre præcis de ting, du har lyst til og tage tingene i dit helt eget tempo. Denne form for ferie er for alle, den er velegnet til mindre grupper, ægtepar og især oplagt, hvis man rejser med børn. En kør-selv ferie kan godt være en aktiv ferie, men normalt ligger aktivitetsniveauet lidt lavere end ved de arrangerede ture, hvor hovedformålet er vandring.

Mange danskere tænker ikke på kør-selv i Sydafrika, når de tænker ferie. Men det er faktisk et land, som er rigtig velegnet til netop kør-selv ferier. Her er SÅ mange forskellige steder at besøge, som har flot og varieret natur, hyggelige spisesteder og masser af spændende seværdigheder. På en kør-selv ferie i Sydafrika har du også god mulighed for at komme væk fra steder med mange turister og i stedet få en god oplevelse i det “rigtige” Sydafrika. Hvis du er lidt nervøs for sikkerheden på en kør-selv ferie, så læs med her. Du skal selvfølgelig tænke dig om, men det kan så afgjort gøres på en måde, hvor sikkerheden er i orden.

Kør selv i Sydafrika - Drakensberg
Drakensberg – endnu en af de smukke steder i Sydafrika

OVERNATNINGER

Der er rigtig mange overnatningsmuligheder, både på hotel, B&B og self catering, som er lejligheder eller hytter, hvor du selv skal stå for madlavning. Jeg kender efterhånden rigtig mange overnatningssteder, og jeg ved, hvor de gode steder er, hvor der er høj standard og stor gæstfrihed. Jeg holder mig mest til mindre, men hyggelige steder, gerne B&Bs, men self catering er også godt, især med børn, som måske er kræsne. Her er der frihed til at tage på restaurant eller spise hjemme alt efter humør og temperament. En kør-selv ferie kan tilpasses fuldstændig jeres ønsker mht. turens længde, steder, aktiviteter, komfortniveau mm. Her på siden er vist forskellige forslag til ture, som hver er på ca. 2 uger. Det skal ses som inspiration. Det er jer, som beslutter, hvor jeres tur skal gå hen.

KØR SELV I SYDAFRIKA

Jeg har følgende forslag til Kør-selv i Sydafrika. Der er mulighed for at tilpasse en tur individuelt, så den bliver præcis efter dine ønsker. Tag disse forslag som inspiration.

SAFARI I SYDAFRIKA

En tur, hvor du får set rigtig meget af det dyreliv, som findes i hele Afrika. Både de dyr, som lever i vandet, og de dyr, som er på land. Du besøger først vådområdet Isimangaliso, og ser masser af flodheste, krokodiller, havskildpadder osv. Herefter tager du en tur i en virkelig god dyrepark og ser de traditionelle safaridyr som løver, elefanter osv. Til slut er der nogle dage i Drakensberg, som er en af mine absolutte yndlingssteder i Sydafrika. Her får du set bjerglandskab og kommer en tur ind i Lesotho. En ferie, som er super oplagt til børn.

LÆS MERE OM SAFARI I SYDAFRIKA

CAPE TOWN OG OMEGN

En dejlig kør-selv ferie, hvor Cape Town, vinlandet og det smukke landskab langs kysten og bjergene er i fokus. Der bruges god tid i Cape Town, og bagefter går turen til vinområderne Stellenbosch og Franschhoek samt De Hoop Nature Reserve, som er et meget specielt naturområde, som bare skal opleves. Til slut går turen til Hermanus, hvor der er de bedste muligheder for at se hvaler. Alle overnatningssteder er af god kvalitet. En tur, hvor der er god tid alle steder, og hvor man kan være præcis så afslappet eller aktiv, som man har lyst til.

LÆS MERE OM CAPE TOWN OG OMEGN

GARDEN ROUTE

Kyststrækningen mellem Cape Town og Port Elizabeth kaldes også for Garden Route. Denne tur starter i Cape Town, og herefter går det i mindre step frem mod Port Elizabeth ca. 1000 km mod øst. Der stoppes undervejs både inde i landet og langs kysten. Der er meget varieret natur på denne rute og der er gode muligheder for både at cykle, vandre, spille golf, se hvaler, tage på safari, smage vin og spise god mad. Der er et hav af tilbud, og derfor er turen også velegnet for både familier med børn, for dem, som vil holde aktiv ferie med vandring og cykling, men også for livsnyderne, der tager tingene i et roligt tempo og sætter pris på god mad og vin. Sørg for godt selskab, for der er masser af hyggelige steder og gode oplevelser med venner og familie.

LÆS MERE OM GARDEN ROUTE

SYDAFRIKA PÅ B&B

Denne tur er til dig, som har god tid og gerne vil se meget – og ikke mindst de interessante dele – af Sydafrika. Du bor på gode B&B – dels i byerne Cape Town og Durban og dels i naturparker eller på landet. Hovedvægten er lagt på at finde god kvalitet og fine udsigter fra terrassen.

LÆS MERE OM “SYDAFRIKA PÅ B&B”

Vil du tilbage til “Rejser til Sydafrika”

Læs mere om “Rundrejse til Sydafrika”

eller læs om “Rejser til Sydafrika med dansk rejseleder”

VEJRET I SYDAFRIKA.

Sydafrika ligger langt syd for ækvator, så her er dagene længst omkring juletid og kortest ved Sct. Hans. Der er koldt – især i Cape Town fra juni til august, hvor det også er regntid.

Vil du over omkring Durban, så er her en tand varmere og behageligt hele året. Dog meget varmt i januar/februar. Her i den østlige side af landet kommer regnen også i februar.

Se vejret i Cape Town her

Se vejret i Durban her