fbpx

Mandela

The Capture Side
Mandela som kunstværk på stedet, hvor han blev taget til fange.

Mandela – Nelson Ruhihlahla til fornavn – er en af mine store forbilleder. Jeg er så imponeret over, at han kan opleve så meget modgang og stadig være så positivt et menneske. Han ønskede ikke hævn. Han ønskede at alle sydafrikanere – sorte, hvide, farvede og indere skulle leve fredeligt side om side. Det er noget af et mål. – Især når man tænker på, hvor adskilte de forskellige racer levede, da han startede kampen. Derfor er han min helt, og jeg har flere ture til Sydafrika, som har et tema om Mandela indbygget. Her ser vi nogen af de steder, som havde betydning for ham, fx. hvor han voksede op, hvor han blev taget til fange, fængslet på Robben Island mm.

Mandela og de andre sydafrikanske modtagere af Nobels fredspris af-Fihliwe-flickr.com
De 4 sydafrikaske modtagere af Nobels fredspris af Fihliwe flickr.com, fra venstre: Albert Luthuli, Desmond Tutu, Fredrik De Klerk og nelson Mandela.

Ud over mine ture har jeg også en serie nyhedsbreve, hvor du kan læse om Mandela og hvordan hans liv formede sig.

TURE MED TEMA

Turen “Mandela og Vandring” er en tur, som foregår i det østlige Sydafrika. Vi ser, hvor han voksede op, vi får en guidet rundtur i Durban og ser rådhuset i den forstad, hvor han stemte første gang i 1994, og vi ser “The Capture Site”, som er stedet, hvor han blev taget til fange tilbage i 1963.

“Mandela og Cape” er en tur omkring Cape Town, hvor vi bl.a. ser fængslet på Robben Island inkl. en sejltur derud med tidlige indsatte i fængslet. Vi ser Victor Vester i Paarl, det sidste fængsel, hvor han sad indtil han blev lukket ud. Vi ser også rådhuset i Cape Town med skulpturen af ham på balkonen, hvor han holdte sin første tale dagen efter at han var blevet en fri mand.

NYHEDSBREVE OM MANDELA

Her kan du læse serien af nyhedsbreve, som handler om Mandela.

Kap. 1. – Barndommen

Kap. 2. – Apartheid

Kap. 3. – Tiden før fænglset

Kap. 4 – På Robben Island

Kap. 5 – Vejen til Frihed.

På denne side i wikipeidia står der også kort men godt en beskrivelse af Mandela og hans liv.

Tilbage til forsiden, klik her