fbpx

Cape

Udsigt fra toppen af Table Mountain

MAX 6 DELTAGERE

20. februar – 7. marts 2024

LUKKET FOR TILMELDING

Dette er en tur for dig, som godt kan lide eventyr og nye oplevelser på en tryg måde.

Vi tager afsted i en lille gruppe – max 6 gæster. Du skal kunne lide at være en del af en gruppe. Jeg gør meget ud af, at der skal være plads til alle. Det er en af grundene til, at gruppen ikke er større. De bedste ture er dem, hvor der er et godt fællesskab i gruppen, så det gør jeg en del ud af at skabe.

Jeg lejer en minibus til os, og så er det afsted på eventyr. Vi bor nogle dage hvert sted, og så er det videre til nye oplevelser. Der vil være enkelte dage, hvor der fx. er mulighed for en eftermiddag på egen hånd, men hovedparten af programmet ligger fast hjemmefra, så du bare skal følge med i rækken af oplevelser i naturen og inde i Cape Town.

Franschhoek Vandring

MASSER AF NATUR OG HISTORIE

En tur, hvor jeg tager det bedste fra alle verdener og samler til en virkelig god og varieret tur, hvor der både er masser af vandring, men også nogle historiske indslag – især i forhold til Nelson Mandela, og en enkelt dag er vi på cykeltur.

Det er en kombination af vandring i de smukkeste omgivelser, fx. ved Kap det gode Håb og på Table Mountain (Taffelbjerget) og lidt historiske indslag i Cape Town og i Vinlandet. Så du både får et indtryk af den fantastiske natur, som denne del af Sydafrika byder på, – Men du lærer også lidt om landet mht. histore, plante- og dyreliv.

Der vil være hel- og halvdagsture med kompentente Sydafrikanske guider, både når vi vandrer og på de kulturelle dage. Jeg er med på hele turen og kan oversætte til dansk. Jeg har lagt meget vægt på, at vi overnatter så naturskønt som muligt. Som sædvanlig er her gode senge, god mad og god sikkerhed.

De allerbedste udsigter er valgt til, og derfor skal du være i stand til at vandre i lidt kuperet terræn. Det vil hele tiden være en sti, men den kan godt være smal og indimellem lidt stejl.

Der kommer til at ske en del på denne tur, men der er også sat god tid af hvert sted. Der er den rette balance mellem nye indtryk, fysiske aktiviteter og tid til at lade indtrykkene synke ind.

DAGSPROGRAM

Dag 1

Afrejse fra Danmark om eftermiddagen

Dag 2

Ankomst til Cape Town om formiddagen. Vi kører til Noordhoek, hvor vi skal bo i et par gode hytter og slapper af resten af dagen. Måske tager vi lige i supermarkedet og får lidt godt, som kan nydes på terrassen, måske tager vi en tur på stranden. Til aften går vi ud og spiser.

KAP DET GODE HÅB

Kap det gode Håb set fra havet.

Dag 3

Idag skal vi til Kap det gode Håb, som er en af mine favoritter i Sydafrika. Det er ikke Afrikas sydspids, selvom det er sydligt, og det rent naturmæssigt opleves sådan, fordi vi kører ud ad en lang landtange og kan se vand på begge sider. Samtidig er det også stedet, hvor det skiller mellem det varme indiske Ocean og det kolde Atlanterhav.

Afrikas sydligste punkt kommer vi til senere på turen.

Vi skal gå en tur langs Atlanterhavet. Vi har en fantastisk guide med og kigger – og bliver klogere – på både dyre- og plantelivet til vands og til lands. Måske ser vi hvaler, men det er også et rigtig godt område for Fynbos – den sydafrikanske lyng-art, som er ret unik, og her er zebraer, strudse og eland. Efter vandringen kører vi helt ud på spidsen og ser nærmere på Kap det gode Håb ved fyrtårnene.

Udsigten fra Silvermine
Udsigten fra Silvermine
Udsigt fra Silvermine af Paul Scott, flickr.com

SILVERMINE

Dag 4

Idag kører vi ikke så langt, vi tager en vandretur ved Silvermine. Det er et område, som ligger oppe på højderyggen, som Table Mountain er en del af, og som fortsætter mod Kap det gode håb. Tilbage i 1600-tallet troede man at her fandtes sølv, og man borede en del steder, men man fandt aldrig så meget som et enkelt gram sølv. Navnet hænger dog stadig ved. Her er en god bred grussti at gå på, en del stigning og fantastiske udsigter både mod Atlanterhavet og mod det indiske ocean. Her er også en lille sø, så efter turen på 8 km er der chance for en dukkert.

CENTRUM AF CAPE TOWN

Dag 5

Nu er fokus er på det historiske. Vi tager til centrum af Cape Town og tager en sejltur ud til Robben Island. Vi ser fængslet, hvor Mandela brugte 17 år af sit liv, og vi hører historien om apartheid. Herefter sejler vi tilbage og har resten af dagen i Cape Town centrum. Der vil være tid til at shoppe på egen hånd, eller du kan besøge flere steder, hvor Mandela har været, fx. rådhuset, hvor han holdt tale dagen efter han blev løsladt.

Tablemountain og havnen

TAFFELBJERGET – ELLER TABLE MOUNTAIN

Taffelbjerget

Dag 6

Idag kører vi til Kirstenbosch, som er den botaniske Have i Cape Town. Den ligger for foden af Table Mountain, så vi starter vandringen i haven og går op gennem en kløft til toppen af Table Mountain og nyder udsigten. Vi kommer til Maclears Beacon, (det højeste punkt). Her på toppen i 1080 m højde over havet er der igen en meget smuk udsigt, og der er et køligere klima samt et planteliv, som er meget anderledes end det tæt ved havet. Nedturen foregår med kabelbanen.

På hjemvejen stopper vi et hyggeligt sted og får lidt godt at spise og måske en kold øl ovenpå dagens strabadser. Regn med at opstigningen af Table Mountain er lidt anstrengende.

KOGELBERG

Dag 7 – 8

Nu forlader vi Cape Town og fortsætter langs med kysten til Kogelberg. Det er et sted, hvor der ikke kommer ret mange mennesker, men det bliver det absolut ikke dårligere af. Vi skal vandre i de bedste områder med Fynbos – den specielle lyngart, som kun findes omkring Cape Town, og vi skal se masser af pingviner og måske hvaler, og så skal vi nyde udsigten. Og vi skal have Dominic – min yndlingsguide til at fortælle om det hele.

Vi skal bo i nogle lækre økohytter, som er i området.

Se en lille video om Kogelberg og økohytterne her: Se mere om Kogelberg

Fynbos-af-Warren-Rohner-flickr.com
Pingviner
Pingviner ved Bettys Bay – på vej til Kogelberg

CAPE AGULHAS OG DE HOOP

Dag 9

Nu skal vi videre langs kysten til Cape Agulhas, som er det sydligste punkt i Afrika. Med en helt anden natur end ved Kap det Gode Håb. Vi kører langs kysten derud og nyder synet af de mange strudse undervejs. Store er de, men også lidt sjove og dumme.

Dag 10

De Hoop Nature Reserve er endnu en af mine favoritter i Sydafrika. Det er en dyrepark uden rovdyr, men med rigtig lækker natur og dejlige hytter. Man kan gå rundt mellem zebraer, eland og bontebok, og da det er tæt ved et vådområde er her også masser af fugle, både flamingoer, pelikaner, forskellige isfugle og mange andre. Vi skal bo her i 2 nætter, så vi har tid til både vandring og en sejltur på floden, dvs. ud at se på fuglelivet. Der er også mulighed for at tage en tur ud at se Cape Vulture, dvs. en grib i Potberg, som ligger tæt ved De Hoop. Det er en truet fugl, og det er faktisk det eneste sted i Cape, at den store fugl holder til.

Læs om gribbeturen her

Mountain Zebra af Gregory Slobirdr Smith, flickr.com

OUDSTHOORN

Dag 11

Vi forlader De Hoop og tager en smuk køretur ud til panoramaruten og videre gennem Karoo.

Her ligger Oudsthoorn, som er et sted, jeg holder virkelig meget af. Det er sjældent, at jeg har gæster med herud, men stedet er bare noget helt særligt. Det ligger inde i Karoo, som er den halvørken som fylder en god del af “midten” af Sydafrika. Her er en stemning, som jeg er ret vild med. Det kan godt være varmt, men det er tør luft, så det føles ikke trykkende.

Dag 12

Idag skal vi ud at cykle.

Lidt nord for Oudsthoorn ligger bjergpasset Swartberg Pass. Vi bliver sat af på toppen af passet sammen med nogle mountain bikes. Og så tager vi turen tilbage til Oudsthoorn på cykel. Det er lige over 50 km, nedad bakke det meste af vejen. Og der er de vildeste udsigter på toppen. Jeg glæder mig allerede til turen. Der er et godt sted at spise frokost på vejen, så her holder vi ind og bliver lidt kølet ned med skygge og lidt koldt at drikke.

VINLANDET

Dag 12 – 15

Nu kører vi så småt tilbage mod Cape Town. Vi sætter kursen mod vinlandet. Vi skal bo i den hyggelige by Franschhoek, som ligger helt inde i bunden af en dal med mindre bjerge nærmest hele vejen rundt.

Her har vi også to hele dage til rådighed, så vi bruger en dag på at vandre i Mont Rochelle, som er de højeste bjerge rundt om Franschhoek. Vi kører op til toppen af bjergpasset og får herefter en guidet tur rundt i området, hvor vi får en masse at vide om vegetationen og dyrelivet mv.

Samtidig nyder vi den fine udsigt både over Franschhoek og til den anden side af bjergpasset, hvor vi kom fra dagen før.

Udsigt Franschhoek

PAARL

Næste dag tager vi til Paarl, ca. en halv times kørsel fra Franschhoek.

Vi kommer forbi Victor Vester, som er en villa/fængsel, hvor Mandela blev flyttet hen efter Robben Island. Det er nærmest en luksusvilla, og han havde egen kok, kunne holde aviser, se fjernsyn og modtage ubegrænset besøg. Han kunne dog ikke tage ud på egen hånd – der var vagter og han var stadig i fængsel. Han var så glad for huset, at han efter sin løsladelse fik lavet en kopi af huset i sin hjemby Qunu i Eastern Cape.

Sydafrikansk vingård

Efter Victor Vester vandrer vi en tur i Paarl Mountain Nature Reserve. Det bliver 7 km, men i forholdsvis kuperet terræn. Ufattelig smuk tur med udsigt til alle sider. I klart vejr vil vi kunne se Table Mountain og False Bay (Indiske Ocean). Samtidig er plantelivet et kapitel for sig, så det bliver en dag med masser af indtryk, både historisk og naturmæssig, og kroppen får også lov at arbejde lidt.

Der vil også være tid til at smage på vinen. Enten i Paarl eller et godt sted jeg kender udenfor Franschhoek.

Vinlandet
Vinlandet

DE SIDSTE DAGE

Dag 16

Så nærmer turen sig slutningen. Vi skal afsted fra Franschhoek, men vi har god tid, da vi først skal flyve hen på eftermiddagen. Vi tager en kort vandretur mellem vinmarkerne, inden vi får shoppet det sidste og turen går mod lufthavnen.

Dag 17

Hjemkomst til Danmark.

PRIS

Turen koster 26.900 kr/person i dobbeltværelse. I prisen er indregnet flybillet fra København, transport, alle overnatninger og alle måltider i Sydafrika – undtaget, hvis I har brug for lidt i lufthavnen. Vinsmagning er dog for egen regning.

Herudover er alle guidede ture og indgange til parker med i prisen. Depositum på 15.000 kr/person betales ved tilmelding.

De steder, vi overnatter er udvalgt efter charme, hygge og beliggenhed. Nogle steder, fx Vinlandet og i De Hoop, er på ret luksuriøse steder, mens andre er af lidt lavere standard. Dog er der alle steder rent og pænt, gode senge og god sikkerhed.

Der er begrænset mulighed for enkeltværelse, og det udløser et tillæg på 3.000 kr. Få dage skal vi selv lave aftensmad i hytterne, hvor vi bor. Jeg forventer en hjælpende hånd – men i begrænset omfang.

Vi er max. 7 personer på turen, da jeg som turleder er bedst til små grupper.