fbpx

Områder i Sydafrika

Sydafrika er et kæmpestort land, næsten 28 gange så stort som Danmark. Nogle egne af landet er mere spændende end andre, og mine ture går selvfølgelig til de steder, jeg selv synes, er de allerbedste.

Her viser jeg, hvad der er at se i de forskellige områder. For med mindre din ferie er meget lang, så er du nødt til at begrænse dig til en del af landet.

CAPE TOWN

Vi starter i Kapstaden – eller Cape Town, som byen hedder på engelsk. Det er en storby med en af verdens allerbedste beliggenheder, fordi Taffelbjerget – også kaldet Table Mountain ligger lige midt i byen. Det er en af de få storbyer, hvor du både kan være midt i en storby og samtidig føle, at du er tæt på naturen. Det er den første by i Sydafrika, hvor de hvide, dvs. hollænderne slog sig ned, så her er også meget historie og kultur i byen.

Læs mere om Cape Town

DURBAN

Durban er den 3. største by i Sydafrika – næsten på størrelse med Cape Town. Den ligger lunt og godt på østkysten og får den varme havstrøm fra ækvator ned forbi, så her er det sommer hele året. I december til februar kan har blive rigtig varmt med dagstemperaturer omkring de 30 grader og en god fugtighed. Historien gør, at både hvide, indere og zuluer har boet her i mange generationer i hver deres område af byen.

Læs mere om Durban

DRAKENSBERG

Drakensberg, som ligger mellem Durban og Johannesburg – ind mod Lesotho, er en af mine virkelig store favoritter. Der er fine vandreruter med imponerende udsigter og forbavsende få udenlandske turister.

Læs mere om Drakensberg

GARDEN ROUTE

Sydkysten – eller strækningen mellem Cape Town og Port Elizabeth kaldes for Garden Route. Området har utrolig smuk og varieret natur og er et hav af muligheder for aktiviteter fra vandring til vinsmagning. Åben vand svømning eller hvalsafari. Jeg har taget turen langs Garden Route rigtig mange gange, og jeg bliver ved at finde nye små hyggelige og smukke steder.

Læs mere om Garden Route

PORT ELIZABETH

Ud til sydkysten – og ca. midt i landet, når vi snakker øst-vest. Her ligger Port Elizabeth. Det er en storby med lidt over 1 million indbyggere. Byen ligger rigtig godt i forhold til start eller slut på en tur langs Garden Route, og her er kun en times kørsel til Addo Elephant Park, som er et af verdens allerbedste steder at se elefanter.

Læs mere om Port Elizabeth