fbpx

Safari til Sydafrika

mountain-zebra-by-bernard-Dupont-flilckr.com_
Mountain-zebra-af-bernard-Dupont-flilckr.com_

SAFARI TIL SYDAFRIKA, NÅR DET ER BEDST

På denne Safari til Sydafrika er der virkelig fokus på dyrelivet af alle slags. Den er for dig, som gerne vil på safari og ud at se på dyrelivet – både til lands, til vands og i luften. Denne rejse til Sydafrika er rigtig velegnet til familier med børn. Masser af safari og dyreliv, men ikke ret meget kørsel på landevej.

I kommer til at se alle de traditionelle safaridyr inkl. Big 5 i dyreparken Hluhluwe-Umfolozi. Dyrelivet er på niveau med Kruger, her er bare ikke nær så mange turister. Her er samme slags dyr, og I kommer til at se dem rigtig godt, tit helt tæt på.

Sydafrika på B&B, elefanter
Elefanter leger i floden – hører med til en rigtig safari

Udover safari i Hluhluwe besøger I vådområdet Isimangaliso, som har et helt unikt både dyre- og fugleliv. Her vil du komme til at se flodheste, krokodiller, flamingoer, osv. På nogle årstider er der også hvaler og havskildpadder.

Kombinationen af en rigtig god safaripark og et vådområde med en anden slags dyr tæt på, gør at I virkelig får oplevet dyreliv i verdensklasse uden at bruge unødig tid på landevejen. Sådan som en safari til Sydafrika skal være.

Krokodille - set på Safari til Sydafrika
Krokodille – set på Safari til Sydafrika

Når jeres lyst er styret mht. safari og dyreliv, kan turen forlænges med 4 dage i Drakensberg, inkl. en dagstur til bjergstaten Lesotho. Her er også dyreliv, især antiloper, men det er mest de fantastiske udsigter i bjergene og hele det spektakulære landskab, som gør det interessant at være her.

Det er en tur, hvor I kører selv, men det er en “begynder-tur”. Det er meget nemt at finde rundt, og det er forholdsvis let kørsel. Der er fine muligheder for at tage på guidede ture – med chauffør – i dyreparken.

SYDAFRIKAS VILDESTE DYRELIV

Dag 1  Afrejse fra Danmark

Dag 2  Ankomst til Durban om formiddagen. Derefter 2,5 timers kørsel til den hyggelige by St. Lucia, som ligger i den sydlige ende af vådområdet Isimangaliso. Området er klassificeret som verdens naturarv pga. det rige dyreliv. Her bor I i en hytte ud til floden. Her er masser af fugleliv, og om natten kan flodhestene komme op i haven. Hytten ligger i den stille ende af hovedgaden, her er fred og ro, men ikke ret langt til byens restauranter mv.

I hytten har I eget køkken, men her er masser af restauranter i gåafstand, så der er gode muligheder for at gå ud at spise til meget rimelige priser.

Safari til Sydafrika - Flodheste
Flodheste – Der er masser af dem i floden, og om aftenen kommer de på land og græsser

Dag 3 – 5

Tag en sejltur på floden og se på dyre- og fuglelivet, helst en morgentur, hvor fulglene er mest aktive. Kør en dagstur ind i vådområdet og se på dyrene. Der findes et væld af fugle og antiloper, men I kan også begynde at spotte de første safari-dyr, fx. næsehorn og bøffel. Bare kig godt efter.

Endelig kan I bade og dykke ved revet, som er langs kysten inde i vådområdet, og se masser af farverige fisk. Fra november til februar kommer havskildpadderne op og lægger æg på stranden, og de små nyudklækkede havspildpaddeunger skal tilbage over stranden og ud til havet. Fra juni til oktober er der hvaler i havet, her kan I tage en sejltur ud at se på hvaler.

SAFARI TIL SYDAFRIKAS BEDSTE DYREPARK

Dag 6 – 8

Nu fortsætter I mod dyreparken Hluhluwe-Umfolozi, som indeholder alle “The big 5”, dvs. løve, leopard, næsehorn, elefant og bøffel. Parken er kendt som det sted, hvor man tilbage i 1960erne startede med at beskytte næsehornene, da de var tæt på udryddelse. Mange af de andre parker i Afrika har importeret næsehorn fra denne park, og selv om næsehornene nu igen er truet pga. deres horn, så er dette ét af de få steder, hvor du kan være sikker på at se dem.

I parken kan I enten tage på guidede ture i høje safari-biler, eller I kan selv køre rundt på egen hånd. Det er sjovt at finde dyrene selv, men guiderne ved virkelig meget om dyrene og er gode til at spotte dem. På denne tur er der to game drives med guide. Det ene er en morgen-safari, hvor dyrene er aktive inden det bliver for varmt op ad dagen. Det andet game drive er en aften/natsafari, hvor I ser de dyr, som er aktive om natten.

Nu kan I enten vælge at slutte turen, køre til Durban og rejse hjem. Så kommer turen ialt til at vare 10 dage.

Eller I kan fortsætte 4 dage mere i Drakensberg.

DRAKENSBERG

Dag 9 – 12

Nu går turen til Drakensberg, som er en af mine absolutte favoritter, når det kommer til Sydafrika. På denne tur bor I i den sydlige del af bjergkæden, som løber mellem den østlige side af Lesotho og Sydafrika. Her har I 4 overnatninger på en lodge i Sydafrika – ikke ret langt fra grænsen til Lesotho. Lodgen ligger lige nedenfor bjergene med suveræn udsigt. I bor lige ved den lille vej, som fører til Sani Pass – den eneste vej, som går gennem Drakensberg ind i Lesotho.

Sani Pass - vejen til Lesotho
Sani Pass – vejen til Lesotho

I tager en dagstur til Lesotho, kommer gennem Sani Pass – endnu en dag med helt exceptionelt gode udsigter. Vi taler om en grusvej, som øverst oppe er temmelig stejl, og som det kun er tilladt at køre på i 4×4. Hvis du er en eventyrer med hang til dårlige veje og 4×4 sammen med fantastiske udsigter, så er dette turen. Både jeg selv og mine drenge (7 og 9 år) elsker det. Det skal her fortælles, at guiden, som også er chauffør er yderst kompetent og har helt styr på kørslen.

Herudover er der en vandretur ud at se på hulemalerier i de huler, som san-folket levede i. San-folket kaldes også for Bushmen og var det oprindelige folk i Sydafrika. De kom før de sorte sydafrikanere. Nu er de udryddede/gift ind i andre stammer, så der findes ikke “rene” san-mennesker længere. Turen er med guide, som ved ufattelig meget om San-folket, deres kultur, historie og sprog. En dag, hvor I lærer om Sydafrika historisk – på en spændende måde og endnu engang i en helt fantastisk natur.

Lesotho - Ensom rytter til hest
Lesotho – Ensom rytter til hest

SAFARI TIL SYDAFRIKA – DE SIDSTE DAGE

Dag 13

Kørsel til Durban, hvor bilen skal afleveres i lufthavnen. På vejen kommer I forbi Howick, hvor Nelson Mandela i 1964 blev stoppet og tilbageholdt af politiet. Det, som blev starten på hans 27 år i fangenskab. På stedet “The Capture Site” er der i dag lavet et kunstværk, som er værd at bruge en time på.

Afrejse fra Durban om eftermiddagen.

Dag 14

Hjemkomst til Danmark.

Har du lyst til mere end safari til Sydafrika, 

Læs mere om Kør-selv ferier i Sydafrika

Kontakt for mere info

PRIS

Turen “Safari til Sydafrika” koster 12.900 kr/person ved 4 personer for en 10-dages tur eller 14.900 kr/person ved 4 personer for 14 dage.

Tilbage til forsiden