fbpx

Sydafrika og sikkerhed

ER DET FARLIGT – IKKE HVIS DU TÆNKER DIG OM

Jeg får tit spørgsmålet “Er det ikke farligt?” og “Hvordan tør du?” – især da jeg rejste alene. Jeg har rejst rigtig meget i Sydafrika, – både med min familie, dvs. med børn, med mine venner og jeg har rejst alene, og jeg synes, at alle turene har været fantastiske, og jeg har indtil nu ikke oplevet noget ubehageligt. – Udover at få stjålet min mobil, da jeg havde lagt den fra mig et dumt sted i Cape town. Ja, der glemte jeg at følge mit eget råd. Men jo, der er høj kriminalitet i Sydafrika, selv om den er faldende – og selvfølgelig skal man passe på og tænke sig om. Sikkerhed er helt sikkert et issue i Sydafrika, men det kan sagtens lade sig gøre at rejse rundt i Sydafrika og have en fantastisk ferie, hvor risikoen for at blive ramt af kriminalitet er ganske lille. Jeg bliver lidt ked af det, hvis der er nogen, som afskærer sig selv fra nogle gode oplevelser pga. frygt. Læs med her og få tips til, hvordan du rejser sikkert i Sydafrika.

REJS MED STOR SIKKERHED I SYDAFRIKA

1. Planlæg dine overnatninger hjemmefra, og vælg steder med høj sikkerhed. Så ramler du ikke ind i “fully booked” backpackers, hoteller eller B&B. Det kan man hurtigt bruge meget tid på.

2. Find det sted, du skal overnatte, mens det er lyst. Brug GPS eller anden kørevejledning. Du kan sagtens køre derfra igen, hvis du fx. vil ud at spise på en restaurant, men du skal ikke til at spørge om vej og måske komme et forkert sted hen, mens det er mørkt.

3. Kør i bil, når du har et transportbehov, når det er mørkt.

4. Lad dine dyre smykker og smarte tasker blive hjemme.

5. Gem iPhone og tablets af vejen, når du går mellem mange mennesker. Brug dem, når du sidder et fredeligt sted. Lad dem ikke ligge i bilen og friste hvor de kan ses.

6. Download APPen “UM Rejseklar” hjemmefra. Så har du nyttige adresser og tlf.nr., hvis uheldet er ude. Skriv tlf.nr på godt gammeldags papir, så du har dem, hvis din telefon er stjålet.

7. Lad være at drikke dig fuld, især hvis du ikke er på det sted, hvor du skal overnatte.

8. Hovedparten af kriminaliteten sker ude i de sorte bydele. Og det er ikke dér, at du opholder dig, når du vil ud at vandre eller cykle og se på flot natur. Hvis du vil ud til en sort bydel, så tag på en guidet tur med folk, som véd noget om det. Tag ikke derud alene, og aldrig, når det er mørkt.

9. Ramler du ind i en demonstration, fx. i en storby, så gå væk. Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning for Sydafrika her

Tilbage til forsiden, klik her