fbpx

Sydafrika på B&B

Udsigt fra Silvermine af Paul Scott, flickr.com
Sydafrika på B&B, Smukt sydafrikansk landskab af Paul Scott, flickr.com

Turen “Sydafrika på B&B” er for dig, som gerne vil ud i naturen. For dig, som gerne vil have friheden ved egen bil, og for dig, som gerne vil se en masse af Sydafrika. Der er enkelte overnatninger i byerne, Cape Town og Durban, men ellers er det fortrinsvis i naturparker og langs kysten.

Der er lagt vægt på at finde B&B med god beliggenhed i meget varieret landskab. Du får virkelig set en stor og meget interessant del af landet på de 25 dage.

Alle overnatninger er enten på B&B eller på små hoteller. Det er de hyggelige steder med masser af charme og varme, og hvor kvaliteten er i orden.

Sydafrika på B&B, vingård
Sydafrika på B&B, vingård

Som udgangspunkt er turen på egen hånd, men der er masser af muligheder for at tage på guidede ture – både i byerne og på vandreture i bjergene eller ved kysten. Jeg hjælper gerne med at booke.

Der er dyreliv i Addo Elephant Park, og der er natur i bjergene og langs med Garden Route og Wild Coast, og endelig er der storbyliv i Cape Town og Durban. En tur, som har det hele, men hvis du vil have ændringer, fx. flere dage et enkelt sted, så kan det godt arrangeres.

SYDAFRIKA PÅ B&B – DAGSPROGRAM

Mandela og de andre sydafrikanske modtagere af Nobels fredspris af-Fihliwe-flickr.com
De 4 sydafrikaske modtagere af Nobels fredspris af Fihliwe flickr.com

Dag 1 – 2
Afrejse fra Danmark og ankomst til Cape Town. Du bor lidt syd for centrum i Noordhoek på vej mod Kap det gode håb.

CAPE TOWN

Dag 3 – 5
Tre hele dage i Cape Town. Tag på vandretur ved Kap det gode håb og Table Mountain. Sejl en tur til Robben Island og se Cape Town fra vandet samt det sted, hvor Mandela sad i 17 af de 27 år, han var fængslet. Besøg Kirstenbosch, den verdensberømte botaniske have. Du kan også bare bruge en dag midt i byen og nyde den fantastiske beliggenhed, byens markeder og den hyggelige stemning omkring Waterfront. Der er guidede ture i centrum, hvor du kan høre om Cape Towns historie, kultur mm. Endelig er der kajakture med start og slut i Simons Town. Det er den bedste måde at få set pingviner og delfiner på. Kør også en tur til Stellenbosch eller Franschhoek og smag på vin og nyd synet af vinmarkerne, som ligger i dalene mellem de lave bjerge. Læs mere om Cape Town

Udsigt til Robben Island fra Table Mountain
Udsigt til Robben Island fra Table Mountain

DE HOOP NATURE RESERVE OG OUDTSHOORN

Dag 6 – 7
Fortsæt til De Hoop Nature Reserve. Kør det første stykke langs kysten og nyd vejen helt ud til havet med de stejle klippe på den anden side. De Hoop ligger lidt afsides. Det er et sted med sin helt egen natur og anderledes dyreliv. Det er et marskområde, og en af de få steder i Sydafrika med vandreklitter. Der er hvaler i havet samt masser af fisk, søstjerner og andet liv. På land er der et rigt fugleliv og masser af Bontebuck, mountain zebra og andre antilope-arter. Der er ingen rovdyr, så det er sikkert at vandre og cykle rundt i parken. Tag med på nogle af de arrangerede ture, her deler guiderne gerne ud af deres store viden om området.

Dag 8 – 10
Nu går turen videre mod Oudtshoorn. Kør ad panoramaruten via Barrydale, og kom op over et par  bjergpas med utrolige udsigter. Det er bjergkæden Swartberg med de rødlige mørke sten. Oudtshoorn er en by, som ligger lige nedenfor Swartberg. Der er drypstenshuler i bjergene og studseopdræt på markerne omkring byen, så tag ind og besøg en farm og spis strudsebøffer til aften. På den anden side af bjergpasset ligger Karoo, som er halvørken. Det er en helt speciel følelse at være her med det smukke tørre landskab.  

KNYSNA                

Dag 11 – 12
Ud til kysten igen. Denne gang ved Knysna. For at komme herud skal du først over Outeniqua-bjergene. Derfra går det ned ad bakke ud til kysten. Knysna ligger i en lagune med bjerge rundt omkring. Nyd en af de få steder med stille vand. Bølger, der skyller mod klipperne, kan du se masser af andre steder. Tag til Knysna Heads, hvor der er forbindelse mellem lagunen og havet via en smal passage, enten på land eller på en sejltur. Nyd livet og landskabet.

GARDEN ROUTE

Dag 13 – 14
Nu er du i Storms River. Her starter The Otter Trail, som er Sydafrikas første beskyttede naturområde. Det blev nationalpark helt tilbage i 1922. Store klipper, mange mindre bække og fine afmærkede vandreruter. Der er også mulighed for bl.a. kajakture op ad floden – Storms River, som løber nede i en dyb dyb kløft med en gyngende hængebro over.

Dag 15 – 16
Addo Elephant Park. Kom ud og se alle safaridyrene. Denne park indeholder “The Big 5”, men som navnet siger, så er det elefanterne, du lægger mest mærke til. Ikke bare en enkelt han-elefant hist og pist, men hele flokke med gamle og unge mellem hinanden. En af de bedste steder overhovedet at se elefanter. Tag på game drive både om aftenen og næste morgen. Kør derefter videre til Grahamstown, som er en meget engelsk by. Byen er især kendt for sit universitet – Rhodes university (Rhode var manden, som gav navn til Rhodesia) og for sin historie. Byen opstod, fordi man ville placere nogle englændere som stødpude mellem Xhosaerne og nogle Afrikaans, som altid var oppe at slås.

Dag 17 – 18
Nu er du kommet til Wild Coast. Tag den lange, men smukke køretur fra Grahamstown til Port St. Johns. En tur gennem Eastern Cape, hvor du får set de mange bløde bakker. Kysten er skiftevis den fineste sandstrand og stejle klipper. Du kan se delfiner og hvaler fra land. En gang om året (juli) er der “The Sardine Run”, hvor der kommer en kæmpe stime sardiner fra vest. Det tiltrækker enorme mængder af både delfiner, hajer og rovfugle.

Sydafrika på B&B, Wild Coast
Wild Coast

DURBAN OG DRAKENSBERG

Dag 19 – 20
Kør videre mod Durban og kom til en dejlig storby. I Durban er der varmt hele året. Tag på shopping, besøg det indiske marked, se stadion fra fodbold-VM, eller tag ind på akvariet langs havnefronten. Du skal bo i Umhlanga nord for Durban. Læs mere om Durban

Dag 21 – 23
Til slut går turen op mod det nordlige Drakensberg. Her skal du bo de næste 3 dage. Her er høje klipper og Amphitheater står som basaltklippen over dem alle. Du er tæt på Sydafrikas højeste punkt i over 3300 m højde. Du er tæt på grænsen til Lesotho, som er en lille bjergstat helt omkranset af Sydafrika. Lesotho er et plateau, for når du først er oppe ad Drakensberg, så er her HELT fladt. Vandremulighederne er i verdensklasse – absolut mit favoritsted i Sydafrika.

Drakensberg, Amfitheater
Drakensberg, Amfitheater

Dag 24 – 25
Kør til Johannesburg for i aften skal du med flyveren, og i morgen er du hjemme.

SYDAFRIKA PÅ B&B, PRIS

Prisen for denne tur på 25 dage ligger fra 20.600 kr/person ved min. 2 personer. Prisen kan svinge lidt afhængig af sæson og kursen på Rand. Beløbet inkluderer flybillet fra København, leje af medium størrelse bil med basisforsikring samt overnatninger på små hoteller eller B&B. Alle steder har I eget bad og toilet på værelset. Da der hovedsagligt overnattes på B&B, vil næsten alle morgenmåltider være inkluderet. Depositum på 12.000 kr/person betales ved bestilling, restbeløbet betales 2 måneder inden afrejse.

Afrejse kan foregå alle dage udenfor højsæsonen, som er i december og januar samt omkring påske. Jeg vil anbefale perioden september – november, her er det forår i Sydafrika. Det giver tørt og køligt vejr, som giver de bedste udsigter. Februar er sommer og især omkring Durban kan der være meget varmt, ca. 30 grader. Cape Town er køligere, så her er februar – april rigtig dejlige.

Læs om flere kør-selv ture her

Kontakt mig for mere info eller bestilling af tur

Tilbage til forsiden, klik her