Vandretur til Bornholm

En vandretur til Bornholm er nødt til at inkludere et kig til Hammershus
Bornholm – ved Hammersø og Hammerhus i baggrunden

Efter et par gode prøveture er jeg nu klar med denne vandretur til Bornholm.

Bornholm er en ø, som er virkelig velegnet til en vandretur. Det er relativt nemt at komme derover, og naturen er dejligt forskellig fra naturen i resten af Danmark. Det er næsten som at være udenlands, fx. når du går mellem klipperne ved Jons kapel og bagefter kommer ind i den jungleagtige skov med de mange små vandløb og mylder af planter – især ramsløg – i skovbunden.

Max 7 deltagere,

2. – 7. maj 2022

ÅBEN FOR TILMELDING

På denne vandretur til Bornholm bor vi fast i vores eget hus ved den hyggelige havn i Hasle. Huset har plads til 8 personer, en god stor stue, 2 badeværelser og er med havudsigt. Det er herfra vi tager på dagsture. Der er fastlagt program de fleste dage med vandreture på op til 17 km, og så er der en enkelt dag, du kan bruge på egen hånd.

Vandretur til Bornholm - Ankomst via havnen i Rønne
Ankomst til Bornholm via havnen i Rønne.

DAGSPROGRAM

Dag 1

Afrejse fra lufthavnen i Kastrup om formiddagen. Herefter kører vi til Ystad og sejler til Rønne. Vi ankommer midt på eftermiddagen og har god tid til at finde os til rette. Vi kan nå at gå en mindre tur ind og kigge på byen Hasle inden aftensmaden.

VANDRING LANGS BORNHOLMS ØSTKYST

Dag 2

Vi vandrer fra Hasle til Vang. Det er en tur på ca. 10 km. Det første stykke er det fladt med skøn udsigt over vandet. Vi kommer gennem Helligpeder og Teglkås, inden vi når Jons kapel, hvor det kuperede terræn begynder. Herfra bliver udsigten endnu bedre, men vandringen de sidste par kilometer er lidt hård. Bare hold ud, der venter en god frokost på caféen i Vang. Det er valgfrit, om du vil tage alle trapperne ned til selve kapellet og op igen…

Efter frokosten går turen tilbage til Hasle i bil, og der er tid til lidt hjemmehygge og en kop kaffe oven på dagens strabadser.

Vandretur på Bornholm - Østkysten med udsigt til Hammershus
Udsigt til Hammershus – lige før Vang

NORDKYSTEN PÅ BORNHOLM

Dag 3

Idag skal vi vandre fra Allinge til Gudhjem. Det er en tur på ca. 17 km, langs med nordkysten af Bornholm. Igen idag er den første halvdel af turen ret flad, mens den sidste halvdel – ved Helligdomsklipperne bliver mere kuperet. Hvis du har mod på det, går vi op og ser Døndalen – Danmarks højeste vandfald, som ligger ca. halvvejs.

Herefter er det forbi Helligdomsklipperne, som er smukt forbi de mange små vandløb og med udsigt til Gudhjem langs kysten længere fremme.

Vi har en lille madpakke med, men ikke for stor, da vi slutter af med frokost på Røgeriet i Gudhjem.

Vandretur på Bornholms nordkyst
Vandring på Bornhoms nordkyst – På vej til Gudhjem

ALMINDINGEN

Dag 4

Idag skal vi en tur til Almindingen og vandre. Vi starter og slutter ved Rytterknægten, som med sine 162 m er det højeste punkt på Bornholm. Herfra går vi en rundtur gennem skoven, kigger efter bisoner i Svinemosen og lytter efter Ekkoet i Ekkodalen. Undervejs får vi også en kop suppe med brød på caféen i Ekkodalen..

Almindingen hører med til det nordbornholmske højland, så skoven er præget af klipper og sprækkedale, bl.a. Ekkodalen, som er den største og kendteste sprækkedal på Bornholm.

Læs mere om Almindingen her

Vandretur til Bornholms største skov Almingen.
Almindingen – midt på Bornholm

PÅ EGEN HÅND

Dag 5

Idag er der sat tid af til at lave noget på egen hånd. Måske har du lyst til at sejle ud til Christiansø, måske vil du gå rundt om Hammerknuden, måske vil du ind at se Hammershus eller noget helt fjerde. Bornholm har meget at byde på. Vi har bil til rådighed, og inden for rimelige grænser kører jeg gerne rundt til jeres forskellige ønsker.

Dag 6

Nu er det tid til at vende næsen hjemad. Vi skal pakke, mod Rønne og med færgen til Ystad og hjem.

PRIS

Prisen for denne vandretur til Bornholm med rejseleder er 6.500 kr/person i dobbeltværelse.

I prisen er indeholdt transport fra Københavns lufthavn til Bornholm og retur. Alle overnatninger og alle måltider på Bornholm undtagen frokost den dag, du er på egen hånd. Det du køber på færgen er også for egen regning.

Jeg forbeholder mig ret til mindre ændringer i programmet.

Aftensmaden laver vi selv hjemme i hytten. Jeg forventer en hjælpende hånd, men turen drukner på ingen måde i huslige pligter.

Der vil ikke være mulighed for enkeltværelse, men du kan godt melde dig til som enkeltperson. Så vil du dele værelse med en anden af samme køn.

Du skal være indstillet på at være en del af en gruppe. De bedste ture er dem, hvor programmet passer til deltagerne, og hvor gruppen fungerer godt socialt. Som noget nyt har jeg indført morgensang hver morgen, da det giver en god start på dagen.